Om bloggen

Välkommen till min blogg!

Det här är en personlig blogg där erfarenheter blandas med sådant som jag inspireras eller utmanas av.

Jag minns inte riktigt när jag upptäckte de första skolbloggarna och jag minns inte heller hur det kom sig. Däremot vet jag att det var en fantastisk känsla att få tillgång till ett större utbud av tankar och erfarenheter kring olika skolfrågor.

Eftersom jag är en nyfiken person som gärna prövar mig fram startade jag en egen blogg. Lite försiktigt, trevande och anonymt. Tyvärr minns jag inte vad den hette, måste leta upp den i mina anteckningar någon dag. Nyfikenheten och lärdomarna ledde under sommaren 2009 fram till min första ”riktiga” blogg. Det händer att jag återvänder och läser de gamla inläggen. Det är en spännande dokumentation som jag har både glädje och nytta av.

Hösten 2011 bytte jag tjänst men även efternamn och mitt bloggande flyttades till en ny adress (den du hittat fram till). Det här var också en höst då jag, efter ivrigt påhejande från bloggvänner, tog klivet ut för att pröva på Twitter. Och jag har inte ångrat mig! Jag uppskattar de möjligheter som Twitter ger för samtal men även tillgängligheten som erbjuder tillgång till varierande läsning med koppling till skolutveckling.

Min närvaro på Twitter har gjort att skrivandet på bloggen har minskat. Jag skriver dock regelbundet men det har inte blivit så mycket av detta som hamnat här på bloggen. Kanske jag kommer igång igen.

Jag njuter fortfarande av de möjligheter som tekniken erbjuder. Det är fantastiskt att kunna sitta hemma i den småländska skogen och ta del av föreläsningar, kloka och utmanande blogginlägg, forskningsrapporter och generöst delande av pedagogiskt arbete från olika håll. Inte minst uppskattar jag möjligheten till samtal med människor som finns på olika avstånd från min småländska lilla by. Anne-Marie Körlings begrepp ”det utvidgade kollegiet” beskriver på ett riktigt bra sätt vad närvaro på “nätet” kan betyda och bidra med.

 

Länkar

I dag fyller inte längre min länksamling samma funktion som den hade från början. När jag började följa bloggar och sedan startade min första blogg var listan ett smidigt sätt att samla sådant jag återvände till mer regelbundet. Huvuddelen av länkarna är fortfarande sådana jag regelbundet återvänder till. Se dem som tips om du inte redan besökt dem.

 

Skolbloggar som inspirerar och utmanar – här fyller jag på med länkar till bloggar jag själv besöker för att finna inspiration eller utmanas i mina egna tankar

Skolrelaterade länkar – länkar med koppling till skola och utbildning

Styrdokument – utgångspunkt för arbetet i skolan

Forskning – skolan skall vila på vetenskaplig grund, här samlar jag länkar som ger inblick i aktuell skolforskning

Övrig inspiration – här hamnar sådant som inte har direkt koppling till skolans värld

******

Frågor och kommentarer är välkomna!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *