Förbereder inför måndagen

Jag ägnar kvällen åt att läsa kap 5 i Helen Timperleys bok Det professionella lärandets inneboende kraft. På måndag väntar en spännande heldag i Örebro då vi skall samtala och diskutera den del i Timperleys bok som berör skolledares roll som lärande ledare. Att läsa på egen hand i all ära men det blir ger betydligt mer att få ta del av andras tolkningar och praktiska erfarenheter. Så nu läser jag, antecknar, läser igen, tittar igenom gamla anteckningar och samlar ord, begrepp, uttryck, tankar och reviderar min egen sammanfattning.

Vi blir ett knappt 20-tal som samlas i Örebro på måndag med Skolledare som lärande ledare – hur då? som rubrik för dagen. Riktigt roligt att det som började som ett samtal på Twitter ledde fram till en första träff (då var vi tre) och sedan vidare till måndagens evenemang. På måndag eftermiddag avslutar vi med att bestämma hur vi går vidare.

Nu har jag höga förväntningar inför måndagen och positiva förväntningar är ju en känd framgångsfaktor!

 

This entry was posted in Lärande, ledarelar and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *