Upptäckte en omtumlande bok

I förra veckan kom min man hem med en bok som hade fått av en kollega. Varmt tack till den kollegan!

Efter en helg med sträckläsning av Kriget har inget kvinnligt ansikte, Svetlana Aleksijevitj (2006) är jag tagen och omtumlad. Via ett imponerande arbete med djupintervjuer och möten med sovjetiska kvinnor som i olika befattningar deltog i Röda armén ges en fantastisk bild av den verkliga människan. Kvinnornas egna ord, författarens berättande och njutningsfulla språkbruk – jag kunde inte ana att jag skulle älska en krigsskildring!

Första kapitlets rubrik är talande – Människan är större än kriget!

En bok att läsa omigen, lånar gärna ut. Kommer den bort köper jag en ny!

Svensk översättning, Kajsa Öberg Lindsten (2012)

This entry was posted in Läser. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *